Visst ser grabbarna förväntansfulla ut? Med varje årtag som roddaren tar i hamnbassängen kommer de närmre sin destination: Badholmen. Är det ett dopp de är ute efter? Nej, förmodligen ska de till Seglarhyddan och äta glass.

Att åka båt, eller kanske simma, hade länge varit det enda sättet att ta sig ut till Badholmen. Men på den saken skulle det snart bli ändring. I början av 1960-talet byggdes en flytande bro av aluminiumplåt. Nu slapp man äntligen anlita en roddare när man hade ärenden på Badholmen!

Somliga var kanske lite väl entusiastiska över detta faktum. Natten mot den 23 juli 1966, när uppemot 150 personer befinner sig på bron, börjar konstruktionen plötsligt att gunga. Den niger sig djupt ned mot vattenytan, för att sedan resa sig högt upp mot natthimlen. Ett ungdomsgäng har nämligen börjat hoppa upp och ned på brons ena sida. De ville nog bara skrämmas, men det dröjer inte länge förrän hela bron slår runt och 80 människor hamnar i vattnet. En stor räddningsinsats påbörjas och grodmän spenderar två timmar under vattnet för att hitta människor i nöd. Som tur är blir ingen skadad.