Oskarshamn kommuns bildarkiv samlar in, bevarar, registrerar och digitaliserar fotografier från det som idag är Oskarshamns kommun. I arkivet finns landskapsbilder, stadsvyer, interiörer, porträtt och mycket annat från staden Oskarshamn och andra delar av kommunen. Av de drygt tio tusen bilder vi har idag är de äldsta från mitten av 1800-talet och de nyaste från 2010-talet.

Söker du ett foto av någon miljö, byggnad eller person? I så fall kan vi hjälpa dig att söka i våra register. Mot en avgift kan du få kopior av bilderna, både i digital form och i pappersform.

Till bildarkivet är du också välkommen att lämna dina fotografier av kommunen och dess invånare, både gamla och nya bilder. Vi tar emot allt från glasplåtar och celluloidnegativ till pappers- och diabilder. Även digitala bilder är mycket välkomna. Vill du inte skänka bort dina bilder, men ändå dela med dig av dem? Då kan du låna utbilderna till oss så skannar vi in dem och lägger kopiorna i vår digitala bildbank, och du får tillbaka dina original igen.